FemiSan

Prirodna formula za žene

PREPORUČITE

Moderno doba u kome živimo nudi nam velike prednosti i udobnosti, ali ih često skupo plaćamo: stalno smo u žurbi, pod stresom, pokušavamo da balansiramo obaveze i dužnosti.

Često se osećamo kao nezaustavljivi voz koji juri i nemamo vremena ni da mislimo kakve sve to posledice ostavlja na naše zdravlje, sve dok ne bude suviše kasno. Moderni tempo života naročito pogađa žene, koje su preopterećene karijerom i obavezama oko porodice. Zato su redovni ginekološki pregledi neophodni, a lekovito bilje je idealno rešenje da se umanje i spreče problemi vezani za zdravlje ženiskih reproduktivnih organa.

FemiSan A

FemiSan A je dijetetski proizvod na bazi pažljivo odabranog lekovitog bilja, bez dodatih veštačkih materija, boja i hormona. Koristi se kao dopuna ishrani na bazi mešavine biljnih sastojaka koja doprinosi očuvanju normalnog fiziološkog stanja žena u periodu od puberteta do menopauze.

Odabrano lekovito bilje na prirodan način reguliše menstrualni ciklus i hormonski disbalans. Može se koristiti u prevenciji pojave cista i upala urogenitalnog trakta. Pozitivno utiče na plodnost i očuvanje zdravlja žena u periodu od puberteta do menopauze.

FemiSan A kapi su potpuno prirodne, bez konzervansa i hormona. Uz pravilnu upotrebu, mogu se neograničeno dugo koristiti.

FemiSan B

FemiSan B kapi su potpuno prirodne, bez konzervansa i hormona,  Uz pravilnu upotrebu, mogu se neograničeno dugo koristiti.

FemiSan B je dijetetski proizvod bez glutena, na bazi pažljivo odabranog lekovitog bilja, bez dodatih veštačkih materija, boja i hormona. Koristi se kao dopuna ishrani na bazi mešavine biljnih sastojaka koja doprinosi očuvanju normalnog fiziološkog stanja žena u periodu menopauze.
Klimaks ili menopauza, normalna fiziološka pojava u životu svake žene, nosi sa sobom niz propratnih pojava koje su uglavnom neugodne. To je i doba u kojem je znatno veća učestalost šećerne bolesti, visokog krvnog pritiska, bolesti srca i krvnih sudova (arterioskleroza) i proređenja kostiju (osteoporoza).

Pored uklanjanja neugodnih problema menopauze, FemiSan B preventivno deluje protiv bolesti koje se često javljaju u menopauzi, kao što su arterioskleroza, visok krvni pritisak i dijabetes. Smanjuje preosetljivost nervnog sistema, valunge, nervozu, lupanje srca, nesanicu, pojačano znojenje i razdražljivost.

FemiSan A Plus zlatna maka

FemiSan A kapsule plus zlatna maka sadrže više vrsta biljaka i cink koji udruženim dejstvom imaju blagotvorni uticaj na homonsku ravnotežu. Doprinose regulisanju menstruacije, umanjuju menstrualne grčeve, stabilizuju promene raspoloženja tokom ciklusa. Doprinose i ublažavanju čestog problema našeg doba – cista na jajnicima i sindroma policističnih jajnika. Superkoncentrat zlatne make deluje povoljno kod problema sa aknama, doprinosi lepšem i zdravijem izgledu kože kod devojaka i žena u svim životnim dobima. Utiče na smanjenje preterane maljavosti i gojaznosti usled poremećaja reproduktivnih hormona. FemiSan A plus zlatna maka kapsule su potpuno prirodni proizvod na biljnoj bazi, bez neželjenih dejstava. One balansiraju telesne funkcije i čuvaju zdravlje žena, od puberteta do menopauze. Ne sadrže hormone niti konzervanse. Ako se upotrebljavaju prema uputstvu, mogu se koristiti neograničeno dugo. FemiSan A plus zlatna maka kapsule ne treba koristiti tokom trudnoće.

FemiSan A plus Maca kapsule doprinose:

 • normalnoj plodnosti i reprodukciji, normalnoj sintezi DNK i proteina (imaju ulogu u procesu deobe ćelija);
 • regulaciji hormonske aktivnosti i zdravlju reproduktivnih organa;
 • smanjenju menstrualnih nelagodnosti.

U sastav preparata ulaze ekstrakti sledećih biljaka:

 • Virak (Alchemilla vulgaris)
 • Hajdučka trava (Achillea millefolium)
 • Neven (Calendula officinalis)
 • Crveni zdravac (Geranium macrorrhizum)
 • Koren zlatne make (Lepidium meyenii)
 • Rusomača (Capsella bursa-pastoris),

kao i cink. Ovaj esencijalni element igra krupnu ulogu u brojnim biološkim funkcijama: reguliše metabolizam, genetsku aktivnost, funkcije kostiju i mišića, mentalne funkcije, štiti ćelije, pomaže rast i razvoj, utiče na zdravlje očiju i vida, reguliše nivo insulina, aktivnost imunog sistema, ima antioksidantno dejstvo, štiti zdravlje kože... Cink je takođe neophodan za održavanje hormonalnog balansa i plodnost, kod žena i kod muškaraca.

Info :

Kvalitetni dijetetski dodaci koji doprinose očuvanju zdravlja i prevenciji mnogih bolesti kod žena i muškaraca.

 • Femisan A — pitanja i odgovori
  • U kojim slučajevima možemo koristiti Femisan A?
   Preparat možemo primenjivati kod:
   • poremećaja menstrualnog ciklusa
   • cista na jajnicima
   • mioma na materici
   • bolnih menstruacija, već od prve menstruacije
   • endometrioze
   • PCOS – sindroma policističnih jajnika
   • fibrocističnih promena u dojkama
   • ženske neplodnosti – steriliteta
   • ranica na grliću materice
   • PMS-a
  • U kom obliku postoji Femisan A?
   Femisan A postoji u obliku kapi i kapsula.
  • Koje lekovito bilje ulazi u sastav Femisana A?
   Virak, hajdučka trava, neven, crveni zdravac – u kapima i kapsulama; list maline, plod peršuna – u kapima, rusomača i zlatna maka – u kapsulama.
  • Da li postoji razlika u sastavu kapi i kapsula?
   Da, kapsule dodatno sadrže ekstrakt zlatne make i cink. Zlatna maka, pored niza korisnih funkcija, dodatno balansira hormone i podstiče plodnost dok je cink mineral koji je neophodan za pravilnu reprodukciju.
  • Da li Femisan A sadrži alkohol?
   Femisan A kapi sadrže minimalnu dozu medicinskog alkohola biljnog porekla koja ne može izazvati nikakve negativne efekte. Femisan A kapsule ne sadrže alkohol.
  • Koja je terapijska doza Femisana A?
   Terapijska doza kapi je po 60 kapi 2 puta na dan, najbolje pre obroka, u pola čaše vode. Kapi se koriste u dvomesečnim ili tromesečnim turama sa dvonedeljnim pauzama.
   Terapijska doza kapsula je po 2 kapsule 2 puta na dan, najbolje pre obroka. Kapsule se mogu direktno progutati ili se sadržaj može rastvoriti u čaši vode, toplog čaja ili soka. Mogu se koristiti tokom dužeg vremenskog perioda bez pauze, dok se ne postignu zadovoljavajući rezultati. Nakon 3 meseca upotrebe dovoljno je pauzirati 2 nedelje, a ako se kapsule koriste 6 i više meseci u kontinuitetu, treba pauzirati mesec dana.
  • Da li se na početku upotrebe mogu osetiti neke promene?
   Pošto Femisan A podstiče mikrocirkulaciju, na početku se može osetiti blago probadanje u donjem delu stomaka. To je dobar znak da preparat deluje. Važno je nastaviti sa redovnom upotrebom preparata.
   Da li preparat sadrži alkohol?
   Femisan A kapi sadrže minimalnu dozu medicinskog alkohola biljnog porekla koja ne može izazvati nikakve negativne efekte. Femisan A kapsule ne sadrže alkohol.
  • Koliko dugo traje jedno pakovanje Femisana A?
   Ako se koristi terapijska doza, jedna bočica Femisan A kapi traje 5-7 dana, dok 1 kutija kapsula traje 15 dana.
   Kako Femisan A utiče na plodnost?
   Femisan A deluje povoljno na funkcije jajnika, uspostavlja hormonalnu ravnotežu, stimuliše ovulaciju i jača zid materice. Preporučuju ga lekari i kao pripremu za začeće i tokom procesa vantelesne oplodnje.
  • Koliko brzo mogu da zatrudnim?
   Rezultat je individualan i veoma zavisi od problema koji predstavlja prepreku za začeće. Ono što je bitno kod prirodnih preparata je redovna upotreba tokom dužeg vremenskog perioda. Parovima koji pokušavaju da ostvare trudnoću savetujemo i Alfa Aktiv za muškarce koji balansira nivo testosterona, povećava broj i pokretljivost spermatozoida.
  • Da li se Femisan A koristi i tokom menstruacije? Kada ga ne treba koristiti?
   Da, preparat se koristi tokom celog ciklusa, a ne treba ga koristiti u trudnoći. Femisan A neće naneti štetu plodu, ali se ne koristi tokom trudnoće iz jednostavnog razloga što nema za njim potrebe. U trudnoći deluju drugačiji mehanizmi i nema potrebe dodavati ništa, osim ako samo i isključivo lekar koji vodi trudnoću nešto ne prepiše.
  • Kako Femisan A deluje u slučaju endometrioze?
   Kad je u pitanju endometrioza, Femisan A deluje povoljno pre svega svojim protivupalnim dejstvom, kao i smanjenjem bolova koji prate ovaj poremećaj. Takođe postoje dokazi da flavoni mogu da smanje enzim koji pretvara androgene u estrogene, što dovodi do ublažavanja simptoma uzrokovanih endometriozom. Flavona između ostalog ima u peršunu koji se nalazi u Femisan A kapima.
   Femisan A sadrži u velikom procentu virak koji je adstrigens i kao takav se preporučije kod obilnih krvarenja. Takođe je koristan za ublažavanje menstrualnih bolova. Ekstrakt virka inhibira angiogenezu tj. rast novih krvnih sudova.
  • Kako Femisan A deluje na miome?
   Već pomenuta angiogeneza je proces koji ubrzava razvoj nekih bolesti kao što su fibroidi (miomi) i endometrioza. Kao i kod endometrioze, ekstrakt virka ima sposobnost da spreči rast novih krvnih sudova pa tako sprečava nastanak novih mioma, stopira rast ili smanjuje već postojeće miome. Takođe, zbog prisustva ahileina iz hajdučke trave, kao i tanina iz virka i rusomače, ublažava produžena i obilna krvarenja koja miomi često izazivaju. Preporuka je da se koristi terapijska doza 2×2 kapsule u periodu od 3-6 meseci, nakon čega je potrebno uraditi kontrolni pregled i nakon pauze od 2-4 nedelje ponoviti terapiju. Ako se koriste kapi, potrebna doza je 2×60 kapi, a pauzu treba praviti na svaka 2-3 meseca u trajanju od dve nedelje.
  • Kako Femisan A deluje na ciste i sindrom policističnih jajnika (PCOS)?
   Femisan A je vrlo efikasan kod cista i deluje prvenstveno tako što uspostavlja hormonalni balans, i prilično brzo izaziva pucanje ciste ili njenu resorpciju. Takođe stimuliše mikrocirkulaciju u oblasti jajnika i sprečava nastanak cista koje su posledica cirkulatornih problema.  Kad je PCOS u pitanju, najbitnija svar je upornost. To je poremećaj koji se često vraća, pa je zato neophodno kapi koristiti redovno i tokom dužeg perioda, i kada deluje da je problem rešen, treba nastaviti neko vreme s preventivnom dozom.
  • Da li Femisan A može pomoći kod zapušenih jajovoda?
   Femisan A svojim antizapaljenskim dejstvom, kao i dejstvom virka na jačanje materice i materičnih ligamenata može doprineti rešavanju problema sa zapušenim jajovodima, ali samo kao pomoć. Preporuka je da se uradi HSG – snimanje jajovoda koje samo po sebi može i da poveća prohodnost jajovoda.
  • Da li Femisan A sadrži veštačke hormone?
   Femisan A ne sadrži veštačke hormone ni konzervanse. To je potpuno prirodni preparat, bez ikakvih kontraindikacija.
   Da li se Femisan A može koristiti tokom i nakon menopauze?
   Najstarija pacijentkinja koja je koristila Femisan A je imala preko 90 godina. Preparat može pomoći kod cista koje se ponekad mogu javiti i nakon menopauze. U perimenopauzi savetujemo kombinaciju Femisana A i B: Femisan A doprinosi da ciklusi budu redovniji, deluje protivupalno i otklanja druge ginekološke probleme, dok Femisan B smanjuje prenadraženost nervnog sistema, otklanja valunge, nervozu i nesanicu. Femisan A i B se jednostavno kombinuju tako što se u pola čaše vode sipa po 30-40 kapi od svakog i popije dva puta na dan.
  • Da li se mogu kombinovati kapi i kapsule Femisan A?
   Da, ako vam je jednostavnije da jednom u toku dana popijete kapsule a drugi put kapi, možete ih kombinovati. U tom slučaju se koriste 2 kapsule ujutru i 60 kapi uveče.
  • Da li se Femisan A može koristiti uz kontraceptivne pilule?
   Femisan A se moze kombinovati sa kontracepcijom, ali tada preporučujemo malo nižu dozu, 2×30-40 kapi, odnosno 2×1 kapsulu.
  • Da li Femisan A mogu koristiti devojčice?
   Da, preparat mogu koristiti devojčice već od prve menstruacije. Femisan A pomaže da se brže uspostavi redovan ciklus i hormonalni balans. Odličan je i kao prevencija od policističnih jajnika i endometrioze koji sve ranije pogađaju devojke.
  • Da li Femisan A pomaže kod akni?
   Da, pošto akne često izaziva hormonalni disbalans. Redovnom upotrebom Femisana A i koža postaje čistija i reguliše se lučenje sebuma.