Translate text

vasginekolog.rs
info@vasginekolog.rs PDF 
Ocena korisnika: / 31
LošeNajbolje 

FERTILITET  - CENTAR ZA LEČENJE STERILITETA

Kompletna  dijagnostička obrada oba partnera u sklopu tretmana bračnog infertiliteta. Kompletan ginekološki i ultrazvučni pregled,provera prohodnosti kanala- Hy Co Sy i Hy Fo Sy( najnovivija tehnika sa ExEm Foam gelom), inseminacija,  program vantelesne oplodnje, 4D ultrazvučni pregled, laser intervencije na koži, vulvi, vagini i grliću materice, estetske intervencije na vulvi i vagini, ugradnja spirale, ultrasonografski pregled dojki  - zakažite pregled ili konsultaciju putem maila ili na kontakt telefon - 062288882, 0655288882, 0113541347 - Prof. dr.sc-mrd. Nemanja Milinčić Ginekološka ordinacija FERTILITET - Centar za lečenje steriliteta, Orfelinova 1, Beograd , saznajte u daljem tekstu ili putem maila: info@vasginekolog.rs i Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli o pojedinostima svakog od navedenog pregleda ili programa. Kompletan ginekološki pregled sadrži ginekološki pregled, pregled dojki, ultrasonografski pregled male karlice i kolposkopski pregled sa Papa testom.

 


Portal Vaš ginekolog - sajt posvećen ginekologiji, trudnoći, akušerstvu, sterilitetu i seksologiji. Putem našeg maila info@vasginekolog.rs možete postaviti pitanje, izneti vaš medicinski problem, zakazati pregled ili konsultaciju, poslati medicinsku dokumetaciju na uvid i mišljenje, predložiti nam medicinsku ili medijsku saradnju, dati mišljenje i predlog kako poboljšati sadržaj sajta, uključiti se u rad sajta pisanjem naučno popularnih članaka ili sponzorisanih tekstova.


 
P A P A t e s t
Ocena korisnika: / 102
LošeNajbolje 
Napisao www.vasginekolog.rs   

PAPA test je deo ginekološkog pregleda čiji je cilj što ranije otkrivanje prekanceroznih i kanceroznih stanja grlića materice. Tokom pregleda uzima se material za citološki pregled sa prednje i zadnje usne grlića materice i iz kanala grlića materice. Od uzorka se napravi citološki razmaz ( ćelije grlića materice se razmažu po predmetnom staklu ) u kojem se pod mikroskopom gledaju znaci zapaljenja grlića, uzročnici infekcije, dobroćudne i zloćudne ćelije i promene. Dijagnostičku metodu je izmislio George Papanicolau 1953., pa se po njemu zove PAPA ili Papanicolau test.

Ko i kada treba uraditi PAPA test?

Test se obavezno preporučuje seksualno aktivnim ženama ili starijim od 18 godina života jednom godišnje. Ukoliko to vaš ginekolog preporuči po potrebi i češće. Najbolje vreme za uzimanje uzorka je sredina ciklusa tj. 10-20 dana nakon prvog dana poslednje menstruacije. Obavezno 2 dana pre odlaska na pregled treba izbegavati tuširanje vagine ili umetanje vaginalnih lekova, spermacidnih pena, krema ili tableta jer navedeni postupci mogu isprati ili sakriti izmenjene ćelije. Smatra se da se redovnom godišnjom PAPA kontrolom smanjuje rizik umiranja od raka grlića materice za 90%!

 
Carski rez
Ocena korisnika: / 50
LošeNajbolje 
Napisao Dr Petar Čanković   

Carski rez je operacija kojom se neprirodnim putem, rasecanjem trbušnog zida i zida materice, iz meterične duplje izvlači plod sa posteljicom i plodovim ovojcima u spoljnu sredinu i na taj način završava poodmakla trudnoća, odnosno sprovodi porođaj.
O carskom rezu i poreklu naziva ove operacije stvorena je čitava legenda. Po jednoj od njenih verzija, ovom operacijom rođen je rimski imperator Cezar i od toga potiče njeno ime sectio caesarea. Po drugoj, takođe neverodostojnoj verziji, u srednjem veku neki nemački mesar po imenu Kajzer uspešno je ovim rezom završio težak porođaj svoje žene, koja se u mukama porađala nekoliko dana i nije mogla da se porodi vaginalnim putem. Otuda je, po ovoj verziji, ovaj rez nazvan Kajzerov rez (Kaiserschnit), što prevedeno sa nemačkog znači carski rez.

 

 
Problem muške plodnosti
Ocena korisnika: / 33
LošeNajbolje 
Napisao Prof.dr Nemanja Milincic   
Problem bračnog infertiliteta čine poremećaji ženske i muške plodnosti. Uglavnom su sve oči uprte u pravcu žene i problem steriliteta gleda se kroz prizmu njenog tela i duha. Neopravdano i bez medicinskog razloga veoma često se muška plodnost ne dovodi u pitanje, a nekada je veliki problem ubediti muškarca da je potrebno ispitati ili prekontrolisati njegovo reproduktivno zdravlje. Otpori su nekada toliko jaki da se muškarac često ne miri sa ispitivanjem, ne priznaje rezultate ili ne želi da se leči. Srećom takav broj slučajeva je mali u odnosu na ukupan broj primera bračnog steriliteta sa muškim faktorom bračne neplodnosti.

 
Vaginalne infekcije
Ocena korisnika: / 12
LošeNajbolje 
Napisao Administrator   

Vaginalne infekcije su jedne od najčešćih ginekoloških oboljenja kod žena. Genitalne infekcije i zapaljenja dolaze zbog poremećaja vaginalne flore. Kod mladih devojaka i starijih žena sluzokoža je tanja, ima samo nekoliko slojeva ćelija i zato su one osetljivije.

Preuske pantalone izazivaju pojačano trenje intimnih delova, usporavaju cirkulaciju krvi i remete vaginalnu floru. A upotreba alkalnih sapuna, uništava dobre laktobacile. Takođe i korišćenje dnevnih, parfimisanih uložaka, neredovno menjanje tampona i higijenskih uložaka može ošetiti vaginalnu floru, kao i često pranje polnog organa; sve to remeti normalnu ravnotežu i pogoduje nastanku Candida infekcije.

Pojedini vaginalni sprejevi, gelovi za kontracepciju, kao i neki kozmetički proizvodi za održavanje higijene koji remete vaginalnu floru, mogu izazvati infekciju. Zato je najbolje koristiti medicinske preparate za negu intimnih delova tela koji imaju odgovarajuću pH vrednost.

Šansa da dobijete infekciju mnogo je veća u letnjem periodu nego inače. Ležaljka na plaži, kupanje u bazenima, krevet u salonu za depilaciju ili solarijum su opasna mesta na kojima možete dobiti infekciju, pa zato nosite svoj peškir. Loše održavanje higijene kao i promena partnera takođe mogu izazvati infekciju. Vodite mnogo više računa o higijeni intimnih delova tela. Nije preporučljivo ni sedenje u mokrom kupaćem kostimu jer vlaga ubrzava razmnožavanje mikroorganizama.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 8

Multi-Adsense

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Posetioci

Imamo 153 gostiju na mreži

bretteleben.de Google Ad Manager Modul

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs