Translate text

Terapija bola pri seksualnom odnosu
Ocena korisnika: / 12
LošeNajbolje 
Napisao www.vasginekolog.rs   

Za bolne seksualne odnose često postoji fizički uzrok, kao što je infekcija ili vaginalna suvoća. Tada je terapija usmerena na rešavanje uzroka problema, što obično dovodi do povlačenja bola. Međutim boni odnos često ima više uzroka, uključujući psihološke uzroke kao što je strah od odnosa ili traumatična iskustva u seksu.
• Bol se koja se doživljava tokom početne penetracije penisa usled neželjene kontrakcije vagine (vaginismus). Vaginismus se mnogo češće javlja kod mlađih žena, neiskusnih a ponekad nedovoljno seksualno obrazovanih ili nepripremljenih za seksualni odnos. Terapija obuhvata program vežbi za mišićnu relaksaciju I postepenu vaginalnu dilataciju, uključujući prihoterapiju. Naravno bol tokom početne penetracije može se javiti zbog iritacije vagine ili anatomskih nepravilnosti.
• Vaginalna suvoća se često javlja nakon menopause i bol tokom penetracije ili tokom odnosa može se rešiti korišćenjem vaginalnih lubrikanata. Ukoliko terapija ne daje rezultate vaš ginekolog će vam propisati estrogen u obliku vaginaleta ili kreme. Vaginalna suvoća se povlači a vraća se vaginalna osetljivost.
• Ukoliko se bol javlja tokom dubokog prodiranja penisa treba misliti na problem u maloj karlici ili na nemogućnost opuštanja tokom seksa.

 

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs