Translate text

Lečenje seksualnih problema vezanih za starenje i menopauzu
Ocena korisnika: / 8
LošeNajbolje 
Napisao www.vasginekolog.rs   

Ženska seksualna želja često se smanjuje sa godinama, ponekad zbog banalnog uzroka kao što je nedostatak partnera, mada ona pokazuje seksualno interesovanje i uz seksualnu stimulaciju doživi seksualno zadovoljstvo. Hormonsi status starijih žena smanjuje seksualnu funkciju, jer tokom i nakon menopause nivo estrogena, progesterone i testosterone opada
• Vaginalni lubrifikanti uz hormonske lekove i čuveni K-Y žele.
• Vaginalna estrogen terapija kojom se smanjuje suvoća, iritacija vagine i pojava krvarenja vagine. Estrogenske kreme i vaginalete se mogu koristiti u kontinuitetu ili dva puta nedeljno, što je često dovoljno.
• Hormonska supstitucijalna terapija (HST) ima sistemske efekte na žensko telo i terapija ima opravdanja kod izraženih simptoma perimenopauze. HST zahteva stalni oprez i procenu koristi i štete od estrogenskog dejstva leka, koji se uzima kao tableta, vaginaleta ili transdermalno kao flaster. Estrogenska terapija povoljno utiče na seksualno zadovoljstvo, uzbuđenje i uživanje uz mogućnost postizanja orgazma. Međutim ukoliko se ne uzimaju progestini, već samo estrogen, ovaj hormone može biti uzrok carcinoma endometrijuma.

 

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs